Utolsó kommentek

Érdekeltségeim

Hójelentés.hu - A megbízható forrás

Licenc

Creative Commons Licenc

A nehézsúly szégyene (253. rész)

2006.12.11. 08:23 Thoer

Se időm se kedvem elemezgetni most, hogy milyen siralmas a mai nehézsúly, úgyis ez folyik a csapból is. Ugyanakkor ez a hétvége - a Taylor vs Ouma meccsen kívül - mindenképp a nehézsúlyról szólt , úgyhogy nézzük az eredményeket:

Anglia - Audley Harrison vs Danny Williams II: A meccset még nem láttam, de a beszámolók alapján Audley Harrison viszonylag simán verte honfitársát és három menetben befejezte e meccset. Tény, hogy előzetesen még úgyis Williams győzelmét vártam, hogy tisztában voltam vele, hogy Tyson egykori (késői) legyőzője csak egy héttel a meccs előtt tudta meg, hogy ringbe lép. Mégpedig azért gondoltam így, mert Audley - akárcsak a Vlagyimir Klicskó - fél az ütésektől viszont az ukránnal ellentétben nincs olyan kemény távoltartó egyenese. Az ESB fórumán elhangzottak szerint most is inkább tolta a jabjét minthogy ártani próbált volna vele. Danny Williams ellenben bebizonyította már párszor, hogy elég jó álla és szíve van, és azt is hogy ha talál akkor annak azért van ereje, még ha nem is egy kimondott KO király. Akik látták a meccset, egybehangóan állítják, hogy Danny jópárszor megsorozta a volt olimpiai bajnokot, de most mintha az jobban bírta volna a nyomást.
Hogy ez most azt jelenti - hogy az előzetes bejelentésekkel ellentétben - edzetlenül vállalta a meccset Danny vagy hogy ennyit jelent a sparring és élesítés hiánya, esetleg kiöregedett vagy Audley lett hirtelen ilyen jó, azt nehéz megítélni. Az viszont tény, hogy Danny nem volt 100% és az is, hogy KOval kapott ki, hamarabb mint Vitali kezei alatt. Az is igaz, hogy Danny majd' 10 kilóval könnyebb volt mint Skelton ellen, szóval valószínűleg nem hanyagolta nagyon az edzéseket. Hogy akkor milyen következtetéseket is lehet levonni? Hát szerintem leginkább semmilyet.
Danny nagy meglepetésre legyőzte Harrisont egy éve, és most -felkészületlenül - simán kikapott tőle, közben meg nyert és vesztett egy-egy szoros meccset Skelton ellen. Angliában tehát egyelőre nem nagyon bír egymással a nehézsúlyú top-trió és valószínű, hogy egyiküknek sem lenne komoly esélye az exszovjetek ellen. Harrison ugyan technikailag és adottságilag nem rossz, de 'szív-ügyileg' van még mit bizonyítania. A másik kettő meg nem rossz verekedő, de a gyorsaságuk és a technikájuk elmarad még a mai etalontól is sajnos. Bár Skelton lehet, hogy hamarosan rámcáfol Valuev ellen. Kiváncsi leszek.

Florida, USA - Oliver McCall vs Yanqui Diaz: A fiatal Diazt elég nagy reménységnak tartották a Samuel Peter elleni meccsig, főleg miután kiütötte a szintén reménység Juan Carlos Gomezt az első menetben. Azóta mondjuk nem túl jó a rekordja (0-4-0 +2NC), de a 41 éves McCall sem éppen az első osztály. Igaz az elmúlt két évből csak a híres drogbotrányos veresége van Gomeztől, amit később no contestre változtattak. Ellenben ugye emlékszünk még McCall bedrogozott ámokfutására is, ami szintén Diaz felé billentette némileg a mérleget. A meccs egyébként az első három menetben lassú, de még épp élvezhető bokszmeccs volt, ami a végén egy unalmas birkózásba ment át, amiben a volt világbajnok némileg jobbnak tűnt. Diaztól le is vont a vezetőbíró két pontot tarkóütés és sorozatos fogás miatt. Az utóbbi után McCall egy gyors jab után egy nagyon kemény jobb felütéssel leküldte a kubait, aki nem is tudott tízre felállni, így KOval kikapott a hetedik menetben. McCall ezzel a győzelemmel újabb lépcsőt küzdött le valamelyik trónhoz, pedig McCallt tíz éve se tartották sokra, azóta pedig nagyon sokat lassult...

Florida, USA - Roman Greenberg vs Steve Pannell: A feltörekvő Greenberg - akit én most láttam először - egy impresszív 23-0-0-16-os rekorddal érkezett a cím nélküli 10 menetes meccsre, míg a 39 éves Pannell 34-10-0-el. Ha ehhez, hozzáveszük, hogy Pannel az utóbbi 9 meccsén egyszer sem bokszolt három menetnél többet és csak egyet nyert meg, akkor talán nem túlzás az izraelit torony magas favoritnak nevezni. Még akkor sem ha ellenfelei esetleges ismertsége is csak annak köszönhető, hogy elvéreztek a komolyabb kihívások kapujában. Ehhez képest a mérkőzés első két menetében az amerikai gyakorlatilag hülyét csinált 24 éves riválisából. A harmadikban aztán betalált Greenberg és sajnos Pannel ismét bebizonyította, hogy a gránit áll nem tartozik az erősségei közé és két leütés után nyert a fiatalság. Túl sokat azért ne várjunk tőle, de a meccset érdemes megnézni. (px videók topik)

Florida, USA - Michael Moorer vs Cliff Couser: KO 1, 1 perc 26 másodpercnél. Kell ennél többet mondani? Couser egyébként a Twin Tyson becenevén lett bemutatva és a ringspeakerek arról beszéltek, hogy Tysont alakította valami filmben. Ezekre az infókra próbált még rá tenni a Tysonos 'szerelésével' is a 35 éves amerikai, de a bemutatott produkciója sajnos komoly csalódás volt a Tyson-fanoknak, hiába stimmeltek a fizikai paraméterek és a külsőségek. A 39 éves Moorer célja egyébként szintén a világbajnoki cím, az öregek közül még neki lehet erre a legjobb esélye. A reflexei és az ereje rendbenlevőnek tűnt, a kiütés is emlékezetesre sikeredett. Illetve bocsánat, Klicskó ellen Sandersnek talán még jobb esélye lehet mint a többi öregnek.

Oroszország - Alexander Povetkin vs Imamu Mayfield: Povetkin átgázolt soros ellenfelén, a tudósítások szerint igazán meggyőző volt a teljesítménye. A normálisan cirkálósúlyú Mayfield egyébként korábban legyőzte Peter Okhellot és döntetlenezett a későbbi Samuel Peter áldozat Taurus Sykesal. (Érdekesség, hogy mindhárom pontozó 95-95-re adta kettejük csatáját.) Igaz ki is kapott pár komoly cirkálósúlyútól, mint Gomez és a kéthete Cunninghammet az IBF címért legyőző Krzysztof Wlodarczyktól valamint pár kisebb névtől is, de BoxRec szerint 33.ként rangsorolt volt világbajnok skalpja még így is sokat ér.

Oroszország - Oleg Maskaev vs Peter Okhello: Maskeav - aki a maga 37 évével akár a feltörekvő exbajnokok útmutatója is lehet(ne) - simán verte a középszerű Okhellot, bár kiütnie nem sikerült. Talán kár is lenne hosszas elemzésekbe bonyolódni, Maskaev megkapta a pihenős meccsét a Rahman elleni derbi után. Reméljük nem sérült le újra és akkor még valami nagy dobás is kerekedhet a jövő év tavaszán. Egyesek Klicskót emlegetik, másik Holyfieldet, de lehet hogy egész más lesz majd a befutó.

Ha nem valami igazán ízes drog vagy egyéb botránnyal, akkor ezek a meccsek megkarcolni sem fogják a boksz nagykönyvét, de legalább túl vagyunk rajtuk. Ennél már csak jobb jöhet! Legalábbis hosszú távon biztos.

2 komment · 1 trackback

Címkék: aktuális nehézsúly

A bejegyzés trackback címe:

https://balhorog.blog.hu/api/trackback/id/tr4022010

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

leibigab · http://www.gportal.hu/portal/boxing-video 2006.12.12. 09:07:51

...és ez a Steve Pannell volt az, aki néhány évvel ezelőtt egy remek ütéssel leütötte a kis Klitschkot. Így utólag, talán az volt bokszkarrierje legnagyobb momentuma.

leibigab · http://www.gportal.hu/portal/boxing-video 2006.12.12. 09:13:47

ja, egyébként ez a Cliff Couser már jópár éve mint Tyson alterogo fut, csakhát nem híresült el annyira mint Iron Mike. Tényleg hasonlít a "nagytestvérre", csak jóval silányabb változatban:-)
süti beállítások módosítása