Utolsó kommentek

Érdekeltségeim

Hójelentés.hu - A megbízható forrás

Licenc

Creative Commons Licenc

Köszönjük Misi, isten veled Willie Pep!

2006.11.25. 11:03 Thoer

Elég pörgős ez a hét és sajnos Karcsi fantasztikus győzelme után több a rosszhír mint a jó.

Magyar szempontból mindenképp Kótai Misi visszavonulásának híre fontosabb, de ezt igazából sejteni lehetett. Misinek volt egy jó szériája még 2004-ben aztán kétszer kikapott az angol Steve Conwaytől akit később Kovács Attila vert meg. Misi a második vereség után ki is jelentette, hogy egyelőre szünetelteti a bokszkarrierjét, majd a héten hivatalosan is bejelentette a visszavonulását. Bármennyire is sajnálatos viszont ez a hír, az igazság az, hogy érthető, valószínűleg túl is hajtotta őt az istállója és nem is kapkodtak utána két ilyen vereség után.
Őszintén szólva kiváncsi vagyok, hogy melyik meccsére fogunk tényleg emlékezni, nekem egyelőre a Lujan elleni tűnik az etalonnak. Mindenképp Lujan volt a legkeményebb ellenfél és ha a hibás bírói pontlevonás nincs akkor Misi (jogosan) meg is nyeri a meccset. Ráadásul jó kis hirigelős meccs volt és bár jobb lett volna, hogy a Tornádó taktikusabb harcot vív, de így legalább megmutathatta, hogy milyen kemény fából faragták. Nem csak az ökle, az álla is kemény.
Ami még egy nagy meccs lehetett volna, az egy Kovács Attila elleni mérkőzés. Mi magyarok valószínűleg sokáig emlegetni fogjuk, hogy ennek az álommeccsnek létre kellett volna jönni. Sajnos nem jött így sosem fogjuk megtudni, hogy vajon melyikük keményebb vagy melyikük tud jobban megújulni.
Kótai Misi rekordja 32 győzelem mellett mindössze 3 vereség és egy döntetlen, mindemellett 16-szor fejezte be idő előtt a mérkőzését. Volt WBC interkontinentális bajnok, WBF és IBO világbajnok, szerintem kihozta magából a maximumot.
Szép volt Misi és sok sikert a civil életben!

Még szomorúbb és sporttörténeti szempontból még fontosabb Willie Pep halála. Nem  láttam, talán csak egy-két meccsét, de ő mindenképp az a bunyós akit mindenkinek ismernie kell, nálam is a legfontosabb beszerzendők közt van. Ha valakinek esetleg nem mondana sokat Pep neve, ő az az ember aki menetet tudott nyerni indított ütés nélkül! Ez jól jellemzi, hogy mennyire jól védekezett, a mozgását pedig a legnagyobbak is megirigyelték (például Muhammad Ali is), de az ő szintjére kevesen értek. A 84 éves korában elhunyt legenda természetesen a nemzetközi Halhatatlanok Csarnokának tagja, minden idők talán legjobb pehelysúlyú öklözője és a rekordja már olvasva is félelmetes: 230 győzelem (65 KO), 11 vereség, 1 döntetlen.
Ennyi kedvcsináló után remélem mindenki elolvassa Leibigab cikkét, ő ezekben a témákban úgyis verhetetlen. Én csak annyit tehetek hozzá, hogy nyugodj békében Willie Pep!

2 komment

Címkék: halhatatlanok kótai pep

A bejegyzés trackback címe:

https://balhorog.blog.hu/api/trackback/id/tr6518968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Romsy · http://romsy.uw.hu/index.php 2006.11.26. 02:19:31

Hello, Peptől mindenképpen a Saddler meccseket ajánlom. Misi címeinél meg tudom, hogy csak elírás, de a WBC mellé még odaférne egy interkontinentális ;D
süti beállítások módosítása