Utolsó kommentek

Érdekeltségeim

Hójelentés.hu - A megbízható forrás

Licenc

Creative Commons Licenc

Profiboksz 2007 (első rész)

2007.01.03. 09:08 Thoer

Előszöris elnézést kérek az olvasóktól, hogy ilyen sokáig nem volt új bejegyzés, de sajnos rám szakadt az ég az év végén. Úgy tűnik most már jobb lesz a helyzet, úgyhogy belehúzok. Az idénre úgy is azt fogadtam meg, hogy írok ide legalább 50 épkézláb szösszenetet. Azért így utólag is remélem mindenkinek kellemesen teltek az ünnepek és kívánok mindenkinek Boldog Új Évet!

Ha már újév, nézzük sorba, hogy mik várnak ránk idén! Kezdjük az alacsonyabb súlycsoportokkal:

Jorge Arce: A nyalókás ’Texasi Cowboy’-ra nagyon kiváncsi vagyok, de most nagylégsúlyban nem nagyon vannak hozzá fogható nevek. Kiváncsi vagyok mit hoz neki a 2007-es év, de Julio David Roque Ler-től nem várnék sokat a rekordja alapján. Egyébként nem tudom ki hogy van vele, de szerintem főleg ezekben az alacsony régiókban felesleges az a rengeteg súlycsoport. Főleg a légsúlyú top4-5 ellen nézném meg Arcet. Wonjongkam, Darchinyan, Narvaez ellen biztos jó meccseket csinálhatna, de azt se bánnám ha Arce lépne feljebb.

Rafael Marquez: Úgy hirlik a fiatalabb Marquez (bátyjához hasonlóan) feljebblép egy súlycsoportot egy hatalmas csata és egy újabb világbajnoki öv reményében. Ha létrejön a R Marquez vs Israel Vazquez csata, az akár még az év mérkőzését is hozhatja. Az érdeklődés persze nem lesz az Oscar vs Mayweather kategóriában, de az igazi rajongók egy újabb nagy meccsel lehetnek gazdagabbak! Személy szerint talán ezt a találkozót várom leginkább jelenleg.

Juan Manuel Marquez: Juan Manuel is fellép és ez a hír szinte már biztosra is vehető, az ellenfél pedig rögtön a súlycsoport egyik nagy öregje, a jelenleg két övet is utaló szuperbajnok Marco Antonio Barrera. Mivel olvasóim fele valószínűleg többet is tud nálam bokszról a másik felénke 99%-a pedig minimum látta a Barrera összes tavalyi meccsét és nagyjából ismeri a Pacmannel döntetlenező Marquezt ezért nem kezdek bele ennek a meccsnek az ecsetelésébe. Mindenesetre én örülök ennek a találkozónak, mert féltem az öreg Barrerát (aki nagy kedvencem) egy újabb Paquiao meccstől és Marquezt tökéletes kihívásnak tartom, egy másodpercre sem becsülném le. Aki kicsit is ismeri a mexikói mentalitást az úgyis tudja, hogy a győztes ki fog állni a súlycsoport urával, Manny Paquiaoval. Márcsak azért is, mert mindkettejüknek befejezetlen ügye van a filippinóval. Esküdni nem mernék, de úgy érzem ez még az év közepén meg is valósul. Az én évkönyvemben a nagypehelyről és főleg Pacmanről szólt a 2006-os év, nagyon valószínű, hogy idén is arról fog.

Manny Pacquiao: Pacman ugyebár a nagypehely #1 és a pound-for-pound #1-2, viszont az elmúlt pár héten túl sok hír jött a promóteri ügyeiről. Nagyon remélem, hogy nem fogja rányomni a bélyegét Manny évére vagy pályafutására. Szubjektív, de nem értem miért nem fogadta el Oscar ajánlatát a letétbe helyezendő pénzről. Vagy a TopRank áll a döntés mögött vagy Pacmannek pénzgondjai vannak. Valahogy az utóbbi nem tűnik racionálisnak...

Nagypehelyben kiváncsi leszek még Edwin Valero és Joan Guzman évére is. Valerot már Pacquiaoval is hírbe hozták, ami nekem nagyon korainak tűnt. De mivel szerintem már Mosquerától is ki kellett volna kapnia, ezért inkább nem szólok egy szót sem, még ha Mosquera fényévekre is van a filippinótól. Alex Arthur szintén jól muzsikál európai gálákon. Az ígéret szerint az idén kilép a világszínpadra, majd meglátjuk. Morales pedig azt nyilatkozta, hogy valószínűleg befejezi. Bár nem szoktam, ezúttal kételkedem a szavában. Két ilyen meccs után nem csodálom, ha nincs kedve folytatni, de ha zsebből megver egy közepesen erős bunyóst – amire meggyőződésem hogy képes – akkor lehet hogy meggondolja magát.

Acelino Freitas vs Joel Casamayor: Freitas tehát mégis visszatér és rögtön a szuperbajnok Casamayor ellen, aki nem mellesleg a Ring övét is birtokolja. Valami azt súgja, hogy ez lesz Freitas utolsó dobása, de ne legyen igazam.

Szintén könnyűsúly, hogy a hírek szerint február elején visszatér az IBF bajnok Jesus Chavez, aki – mint ismeretes – a halálos kimenetelű Leavander Johnson elleni meccs óta nem lépett ringbe. Megerősítést ehhez ugyan még nem találtam, de mivel az interim bajnok Julio Diaz a kihívó, ezért lehet benne valami… A hibátlan mérlegű Juan Diaz szintén kavarhat egy kis szelet az évben.

Jose Luis Castillo: A mexikói fenegyerek ugyancsak gyenge évet tudhat maga mögött (egy darab silány meccs még februárban), úgyhogy várható, hogy az idén belecsap a lecsóba. Ricky Hatton szintén visszatért kisváltóba, kis szerencsével az év közepén vagy végén találkozhatnak. Persze ahhoz az angolnak hoznia kell egy övet Juan Urangotól, ami nem biztos, hogy egyszerű lesz. Én azért bízom Hattonban. Castillonak is van egy meccse a boxrecen, de a veretlen, 15 meccses Herman Ngoudjo aligha lehet probléma.

Miguel Angel Cotto: Oktay Urkal nem rossz ellenfél, Antonio Margarito viszont nagyszerű ellenfél. Ha Cotto hozza a két meccset, akkor szerintem megfejelheti még egy Mayweather ellenivel az év végén. Addig még talán létrejöhet egy Shane Mosley vs Mayweather is, amit megelőzhet egy Mosley vs Cintron. Álmodozom? Lehet, de jól esik, a nagyváltó pedig sokak kedvence, reméljük jó éve lesz!

Kb ennyi a fele, holnap folytatom.

Szólj hozzá!

Címkék: vágyak lehetőségek

A bejegyzés trackback címe:

https://balhorog.blog.hu/api/trackback/id/tr3625633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása