Utolsó kommentek

Érdekeltségeim

Hójelentés.hu - A megbízható forrás

Licenc

Creative Commons Licenc

Megbolondult németek és követőik

2006.11.27. 21:42 Thoer

Az eredeti tervek szerint a blog második témája lett volna a mostani, de sajnos-szerencsére túl sok kommentálandó hír volt az elmúlt héten és túl kevés időm blogozni. Miről is van szó? Arról, hogy az idei évben boldog-boldogtalan vissza akar térni az ökölvívásba és itt első sorban a németekre kell gondolni, bár most legutóbb Hopkins is elhatározta, hogy megpróbálja széttiporni a legendáját, valamint Holyfield visszatérése is folyamatban van.
Visszatérők persze mindig vannak és mindig lesznek, de ami most folyik amellett nehéz elmenni szó nélkül.

Valamikor a tavasszal került a nyilvánosság elé, hogy a németek volt félnehézsúlyú bajnoka, Henry Maske visszatérne a szorítóba, hogy megbosszulja máig egyetlen profi vereségét és ringbe szálljon Virgil Hillel 10 év kihagyás után. Először azt hittem, ez csak vicc vagy Maske el akar adni valami mosóport a német piacon és kell a hírverés. Erre jött az akkor még újdonsült cirkálósúlyú bajnok Hill válasza, hogy megfelelő díjazás esetén miért ne. Őszintén szólva még akkor sem akartam elhinni, hogy ez komoly. Gondoljunk csak bele, 10 év kihagyás! Rendben, hogy jó bokszoló, meg hogy egy éve van még felkészülni, de ez akkoris rengeteg idő, amit Hill nem éppen pihenéssel töltött.

Ezek után Axel Schulz felől jöttek hírek, hogy újra nekiveselkedne a nehézsúlyú ranglisták megmászásának. Eleve, Axel sosem volt kiemelkedő bokszoló, világszintű hírneve is abból fakad csak, hogy annak idején a 46 éves George Foreman ellen elcsalták egy meccsét és nem kapott visszavágót. Ráadásul az is megkopott már, pláne, hogy a következő két meccse Botha és Moorer ellen már vereséggel végződött. Igaz Bothától tiltott szerek használata miatt elvették a meccset. Schulz utána hozott ugyan pár meccset jelentéktelen nevek ellen, de 3 évre rá, amikor a 31 éves (azaz ereje teljében lévő) Schulz összeakadt a 23 éves(!) Wladimir Klicskóval, akkor hatalmas verésben volt csak része és 8 menetben TKO vereséget szenvedett az ukrántól. Axel visszavonult és a következő 7 évben szó se volt folytatásról. A sors iróniája, hogy Axel azóta vissza is tért, bár 'félő', hogy kárászéltű lesz a második bokszkarrierje a németnek, szombaton ugyanis a 31 éves és jórekordú amerikai reménységgel, Brian Mintoval vívott meg és csúnya zakóval zárta a találkozót. A végeredmény technikai KO a hatodik menetben.
Persze mondhatjuk, hogy túl merész dolog volt Mintoval kezdeni, de ha őszinték akarunk lenni, akkor Schulznak igaza volt, hiszen ha Mintot legyőzte volna, akkor a ranglistákra is felkerült volna, így viszont még egyszer utoljára megtömhette a zsebeit (a német RTL jóvoltából), amit egy gyenge ellenfél ellen talán nem tehetett volna meg. Kiváncsi lennék viszont, hogy Maskenak mi a véleménye Axel próbálkozásáról, mert Minto bevállalása egy fikarcnyival sem veszélyesebb Axelnek mint Hill neki. Szerintem az eredmény is hasonló lesz. Hasonlóság még, hogy mindkét versenyző új tréner segítségét volt kénytelen igénybevenni, mert a régi edzőik nemet mondtak és az is, hogy mindkettőt az RTL támogatta a visszatérésében.

A következő nagy bejelentés még szinte meleg és lehet, hogy egyben tárgytalan is, ugyanis még a múlt héten jelentette be a közismert Tigris (Dariusz Michalczewski), hogy 10 millió euróért ő is hajlandó ringbeszállni Axel Schulzal. Azóta viszont a nehézsúlyú német kikapott és így le is értékelődött, Dariusznak valószínűleg más kihívás felé kell néznie. Remélem az nem az aktív sportban lesz, mert az öreg Tigrisnek sajnos már hiányos a fogsora. Igaz Maske ellen még jó lehet...

Ezekhez képest képest szinte érdektelen, hogy az egyébként fantasztikusan búcsúzó Bernard Hopkins is vissza kíván térni, talán csak az a meglepő, hogy nem 1-2 meccset hanem 3-4 jó évet ad még magának. Viszont sokkal nagyobb zseni ő annál, hogy elítélhetném, pár jó meccse még biztosan lehet, igaz jobban szeretném őt legendaként tudni mint aktív harcosként.

Ennél sokkal bonyolultabb ügy viszont, ahogy Erik Morales búcsúzni kíván. Abban valószínűleg mindenki egyetért, hogy a mexikói nagyon nagy harcos és megérdemel egy esélyt valamelyik könnyűsúlyú címre. Ha megtudná szerezni, akkor ő lehetne az első mexikói bunyós aki 4 súlycsoport koronáját is viselhette. Csakhogy ezekben az alacsony súlycsoportokban hemzsegnek a tehetséges bunyósok és Morales az előző 5 meccse alapján nem lehet ahhoz mentálisan elég erős, hogy megverjen egy komoly bajnokot. Még akkor sem ha technikásabb, gyorsabb és nagyobb harcos náluk. Tehát nem azt tartom problémának, hogy feljebblépve, világbajnoki meccsen szeretne búcsúzni, hanem hogy égető szüksége lenne egy komoly, de számára biztosan verhető ellenfélre. Valaki olyanra gondolok aki jobb Csonttörőnél, de semmiképp sem jobb mondjuk Barriosnál viszont győzött az utolsó meccsén. Legalábbis én úgy érzem, hogy ha Morales így most odaáll a szintén tehetséges, erős és eltökélt, nálánál nagyobb Casamayor elé, akkor a kubai túl sok lesz neki.

Még egy visszatérő van, aki sajnos meg kell hogy kapja tőlem a képzeletbeli Balhorgot, mégpedig az öreg Evander Holyfield. Bármennyire is jó volt annó, még mindig úgy érzem, hogy esélytelen a céljai elérésére és féltem, hogy baja esik. Ha Briggs vagy Maskaev lenne az ellenfele, akkor azt mondanám hagyján, de szerintem az orosz-amerikai nem jöhet szóba jövő nyárig, a WBO címe pedig nem érdekli Holy apót. Sajnos se Valuev se a kis Klicskó nem tűnik legyőzhetőnek a lelassult Real Deal számára, márpedig ő övet akar és ha azt megszerzi akkor két övet akar majd hogy a harmadikat is megpróbálja. Sokak szerint már az előző meccsén (Fres Oquendo ellen) is veszített a négyszeres nehézsúlyú bajnok, én csak úgy éreztem, hogy ennél nem tud feljebb lépni már. Sajnos szerintem ő az az ember akit csak kivonszolni lehet a ringből, de ne legyen igazam.

Egy biztos, én nem fizetnék egyik bokszoló következő meccséért sem, de biztos sokan lesznek akik igen és mégtöbben lesznek, akik majd megnézik felvételről, mert a név azért kötelez.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://balhorog.blog.hu/api/trackback/id/tr9920626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása