Utolsó kommentek

Érdekeltségeim

Hójelentés.hu - A megbízható forrás

Licenc

Creative Commons Licenc

Amatőr boksz, na de ennyire??

2006.11.30. 00:17 Thoer

Nem kell megijedni, most mi kapjuk a Balhorgot. A profibox.hu aktív fórumozóinak egy jelentős része ugyanis összeröffen egy kis barátságos csetepatéra, ami egy kieséses 'verseny' lesz a 'px fórum bajnoka' címért. A dolog pikantériája, hogy a többség sosem bokszolt, egy kisebb társaság sosem bunyózott, a maradék nagy része pedig legalább 10 éve nem húzott kesztyűt vagy sérült. Szóval ez aztán minden lesz csak profi nem. Még szerencse, hogy nem kell végignéznie senkinek, különben valószínűleg váltva sírna és hahótázna, mi viszont -remélhetőleg- jól fogjuk magunkat érezni. (Ez a bejegyzés egyébként összefoglaló csupán, a legfrissebb információk a fórumból kerülnek összegereblyézésre.) A szabályok még alakulnak, de egyelőre valami ilyesmi a terv:
- 3x2 perc meccsenként. (Nekem rengetegnek tűnik, de a morbid 4x3-hoz képest még istenes)
- fogvédő, 10 unciás kesztyű kötelező, fejvédő használható. Bandázst kihagytam, de az is kötelező!
- bemutató jellegű laza kesztyűzés. A meghúzott ütések következménye leléptetés is lehet,de a konkrét szankciók még kidolgozás alatt állnak.
- súlycsoportok egyelőre nincsenek. A többség 85-90 kiló, két 70-75 kilós és három nehézsúlyú induló jelentkezett eddig.

Nevezhet:
- Mindenki, akinek a kitalálás napjának éjszakáján volt minimum 30 hozzászólása, ebből legalább 10 az azt megelőző 3 hónapban, így a passzív és célirányosan regisztráló tagokat valamennyire kiszűrjük.
- Bár az aktív sportolók egyelőre nincsenek kizárva, többen jelezték, hogy igazságtalan előnyük miatt nem indulnak a bajnokságban, de laza kesztyűzésre kaphatóak vagy a rendezvény létrejöttében segítenének.

Neveztek eddig:
alain - sosem bokszolt, de edzésben lévő fiatal apuka, magasság és súly: ismeretlen
Chrisdry - ismeretlen háttérrel rendelkező fórum-veterán, magasság és súly: ismeretlen (preferált ellenfél Brahma)
Edgegod - Az egyetlen induló, akivel egy kis engedményt kellett tenni az elmúlt időszakban levő inaktivitása miatt, de a px csapata mindenképp úgy érzi, hogy esélyt kell adnia Edgegodnak becsülete helyreállítására. Magasság: 177cm, súly:71kg (ellenfele Sasi)
eminem - volt utcai harcos, magasság és súly: ismeretlen (ellenfele Tyson 4 Life) Eminem hosszú inaktivitás miatt lekerül a listáról. Természetesen örömmel vennénk, ha mégis megerősítené indulását.
Farkas Krisztián - jelenleg sérült amatőr bokszoló, magasság: 177cm, súly: 90-95kg
Furi - volt birkozó, cselgáncsos és gladiátor, sosem bokszolt. magasság: 197cm, súly: 90kg
kissj83 - 23 éves, volt amatőr küzdősportos, sosem bokszolt. magasság 167cm, súly 78kg. (Jelezte, hogy 75kgban indulna ha lesznek súlycsoportok.)
Herman - a közismert bokszedző és volt amatőr bokszoló a bajnokságon valószínűleg nem indul, de elképzelhető, hogy bemutató jellegű mérkőzést vív majd Roland77-el, valamint -ha eljön- jelenlétével emelné a rendezvény értékét is. Herman természetesen nem lépett vissza, de egyelőre olyan bizonytalannak tűnik a szorítóbalépése, hogy átmenetileg levettem a listáról.
hittman - volt amatőr bokszoló. magasság: ismeretlen, súly: 85kg
London (Kalmár György) - 38 éves, volt amatőr bokszoló. magasság 173cm, súly 90kg. Angliában élő barátunk kimondottan a kupáért tér haza.
Öreg Peru - volt küzdősportos. magasság: 186cm, súly: 127 kg (A Küzdőtér magazin 58 éves kiadója, ellenfele Supras) Öreg Peru saját elmondása szerint nem kíván részt venni mérkőzésen, mert nem érzi elég barátságosnak a szervezés légkörét, de továbbra is vállalja, hogy segít a szervezésekben. Köszönjük neki!
Rajhi - ismeretlen háttérrel rendelkező fórum-veterán, magasság:183cm, súly: 85kg
Roland77 - (nagyon) amatőr bokszoló, aki 12 éve dohányzik, magasság: 188cm, súly 88kg (ötletgazda, ellenfele nagy valószínűséggel Herman)
Sanyi - a profibox.hu tudósítója, sosem bokszolt. magasság: ismeretlen, súly: 75kg.
Sasi - volt amatőr karatés, sosem bokszolt. magasság: 174cm, súly: jelenleg 84kg (a profibox.hu főszerkesztője, ellenfele: Edgegod és saját elmondása szerint nem stabil, ellenfél szerint változhat)
Schatzi - sosem bokszolt, ismeretlen háttér. magasság: ismeretlen, súly: 71kg
Supras - volt amatőr bokszoló, aktív küzdősportos. magasság: ismeretlen, súly: 95-100kg (Suprasnak a március 3-i időpont nem megfelelő úgyhogy egyelőre levettem a listáról)
szantino@axelero.hu - 37 éves, 4 évnyi boxmúltat hoz immár közel 20 évvel ezelőttől. magasság ismeretlen, súly kb 120kg. Tervei szerint 110 kg körül lépne ringbe!
Thoer - amatőr küzdősportos, sosem bokszolt. magasság: 185cm, súly: 85-90kg
Tyson 4 Life - volt utcai-verekedő (Pécs?) és nagyon amatőr bokszoló. Aktív dohányos. magasság: 186cm, súly: 70-75kg (ellenfele eminem)
vác-gábor - volt utcai-verekedő (Angyalföld), 50 év körüli. magasság és súly: ismeretlen. A px fórum rettenthetetlen kamionosa felejthetetlen produkcióra készül és intenzív elméleti leckéket vesz a múlt nagyjaitól.
v-lee75 - volt amatőr bunyós/bokszoló, magasság: 183cm, súly: 80 kg alatt. Szintén a fórum-találkozóhoz próbálja igazítani a hazautazását.


Egyéb jelentkezések:
JollyDee - bíró
Nadzsi1 - ringsegéd
Öreg Peru - szervezés
Pityke - bajnoki-öv díszkészítés
Roland77 - bajnoki-öv bőrkészítés
Thoer - bajnoki avatar és aláíráskészítés
troll - ringsegéd, esetlegesen orvosi-, gyógymasszőri segítség
Sasi - 4 darab új, 10-es kesztyű
Valaki - pontozóbíró

Kihívást/meghívást kaptak, de nem reagáltak még:
Brahma
DALET
Tuccso
Zamat - jelezte már részvételi szándékát, de nem tudjuk milyen szerepre gondolt
zvajo

Biztosan nem tud jönni:
gulyaspisti - Külföldön élő honfitársunk már a szervezés elején jelezte, hogy sajnos nem áll módjában hazajönni a tervezett összejövetelre, de szurkolni fog mindenkinek.

Alakulnak már a szupermeccsek is, ahol még nem tisztázott, hogy ki indul bajnoki címért és ki indul csak az ellenfele skalpjáért, de az biztos hogy nagy várakozás előzi majd meg a csatákat.

A szervezők első gondolata volt - a fórum politikai topikjában elhatalmasodott - eminem és Tyson 4 Life közti konfliktus lezárása, természetesen a boksz keretein belül. Bár az eminem VS Tyson 4 Life csata még mindig az esemény egy ékköve, de a legújabb hírek szerint egy régebbi és egy újabb keletű SuperFight is megrendezésre kerül. Ahogy alakul a 'gála', kerülnek elő a sérelmek, így viszont igazi tüzijátékra számíthatunk és valószínűleg megerősített orvosi készenlétre is szükség lesz! :)

Bár nem ellentétből adódott a párosítás, hanem inkább a nehézsúlyú jelentkezések hiányából, de a Supras VS Öreg Peru küzdelem is izgalmasnak tűnik. A fiatal harcműcész és az öreg erőbajnok között a szóbeli csatározások is megkezdődtek, úgyhogy a generációk harca egy napon fog eldőlni a px-kupáéval, ez már világosan látszik. :)

A következő meccs talán a fogadóirodák kedvence lenne: az öreg harcos Herman ugyanis elfogadta Roland77 kihívását és egy cinikus és kemény mondattal már oda is vágott a fórum 'ifjú' reménységének a Belinszky topikban. A két küzdő fél tapasztalata, életkora és -feltetelezhetően- technikai repertoárja ugyancsak eltér. Ha ezek mindegyike egy pontot ér akkor Hermané az előny 2:1-re, de félő, hogy a fogadások ennél is komolyabb oddsal kötettnek majd.

A 'gála' talán legjobban várt egyetlen Superfight mérkőzése viszont a szintén személyes ellentéten alapuló Edgegod VS Sasi, aminek előzménye talán az ókori görögök számára is csak legendákból volt ismert, viszont a két fél utolsó találkozása egy gyors, de sok kérdést felvető KO-val ért véget, mindjárt a 'meccs' a kezdetén. Aki többre kiváncsi, keresgessen a régi hozzászólásokban, vagy olvassa el Edgedog meccs utáni kihívását és a reakciókat. Edgegod egyenlítési vágya mindenesetre érthető és néző szempontból mindenképp örvendetes, reméljük mindenki el tud jönni az eseményre.

Mint az a hozzászólásokból kitűnik, Edgegod maximum 75 kilogrammban szeretne Sasival megmérkőzni ami azt jelenti, hogy a profibox.hu főszerkesztőjének és a főfórummoderátorának majdnem 10kilót - vagyis tömegének bő 10%-át - kellene leadni a meccsig. Sasi azonban a legfrissebb hírek szerint nem hajlandó kihátrálni a meccsből és jelezte, hogy kész hozni a kért a súlyt. Ezek után reméljük semmilyen akadály nem gördülhet a meccs elé. Hogy barátságos lesz-e affelől vannak kétségeim, de hogy edzőmeccs lesz mindkét fél számára abban biztos vagyok.

Mindezek mellett felmerült még egy-két fontos kérdés, aminek megválaszolása nem tisztem, de az elhangzottakat leírom. Egyrészről a profiboksz.hu fórumán elhangzottak olyan vélemények, hogy a találkozó megszervezése igen veszélyes és egy szakember is nyilatkozott úgy, hogy ha rajta múlna, akkor biztosan nem kerülne megrendezésre a program.
A magam részéről teljesen egyetértek azzal, hogy semmi sportértéke nem lesz az eseménynek és hogy a felelősség kérdését el kell dönteni. Azt azonban látni kell, hogy itt senki nem is gondol a szó hagyományos értelmében versenyre, hanem egy baráti összejövetel lesz ahol a résztvevők kesztyűt húznak és megnézik hogy ki tudja többször megérinteni a másikat. Egy sima bokszedzésen bárki részt vehet -sőt, sajnos gyakran 'bárki' tarthat is. Arról hogy ezeket a feltételeket a résztvevők elfogadják, nyilatkozni fognak. Ezt néha komoly meccseken is megteszik, itt ráadásul már a szervezés is közös, pénzdíj sincs amiért kockázatot lenne érdemes vállalni. Akinek van kedve a játékhoz aláír és kesztyűt húz, aki csak nézné azt várjuk sok szeretettel. Persze csak ha a fentieket elfogadja és tisztában van azzal, hogy kik szervezik az összejövetelt.
Azt is látni kell, hogy orvosi segítségre is számítunk a szorító mellé. (Így ha valaki megsérül, hamarabb és jobb ellátásban részesülhet, mint egy kocsma előtt vagy akár egy edzésen.)
Szintén fontos, hogy - mint a leírásból is kitűnik -a a nevezők java 'ütött már pár egyenest és görbét' (copyright:Hittman), annyira mindenképp jók kell hogy legyenek, hogy ne üssenek le senkit. Aki kondival nem bírja, fel fogja adni, akit a többség veszélyesnek ítél az le lesz léptetetve. Ezek után semmi olyannak nem lenne szabad történnie amire egy józan gondolkodású, felnőtt ember ne tudna lélekben felkészülni.

Szintén a ksz fórumon merült fel - legalábbis leírva - hogy Sasi és Edgegod meccsén ki lenne a bíró és ki fogja leléptetni Sasit Edge ellen ha mégis meghúzza az ütést. A bíró kérdésben azt gondolom, hogy eleve van nálunk is olyan pontozó, akinek se Edge se Sasi nem tett se rosszat se jót, de ennyi szakértő és sportbarát, biztos meg is tud állapodni egy szakszerű és jó bíró személyében. Az mindenesetre valószínűnek tűnik, hogy az indulatosabb meccseknél fel kell készülni a komolyabb találatokra is, itt a szabályokban a mérkőző feleknek kell megállapodniuk. Saját vélemény, hogy talán az amatőr box szabályait lenne érdemes alapulvenni, fejvédőben kisebb a sérülés esélye...
Az már a szervezők közötti párbeszédből vált számomra világossá, hogy egy ilyen edzőmeccsen csak botcsinálta bírókra lehet számítani, mint a játékosok maguk. Ehhez tenném én hozzá, hogy ha az én becsületemről vagy érzelmemről szól, akkor engem se érdekelne, hogy kinek a kezét emelik a magasba. Ilyen szinten egyértelműen el fog dőlni, hogy ki a jobb és mindenki tudni fogja az eredményt. Az hogy a másik mit mond majd a maga fórumán, szerintem mindegy is.

Kérdőjelek:
- Tyson 4 Life szintén többször kérte eminemet az indulásának megerősítésére, de erre a nagy politikai harcos egyelőre nem reagált. Szintén jelzésértékű lehet, hogy a fehér rapper magyar követőjének hozzászólásai mintha törlésre kerülnének, legalábbis tartalmuk változik '...'-ra. Lehet, hogy eminem nem nőtt még fel fiatal kihívójához?
- További kérdésként merült fel még az öv színe is. Mely első nekifutásra egy 'zöld' szavazatot kapott (Hittman) majd felmerült még a rózsaszín és a vajszínű is. Persze erre mondhatni, hogy kevéssé számít, de az igazság az, hogy jobb időben eldönteni ezeket a dolgokat, mielőtt kifutnánk az időből. Amíg vagyunk legalább négyen - és ennyien biztosan leszünk - addig a bajnokság mindenképp meg lesz tartva, még ha a résztvevők száma nem is biztos.

Korábbi hírek:
- London hazaért Magyarországra és rögtön meg is osztotta véleményét, miszerint a pötyögős bunyónak szerinte nincs értelme. Vagy vállalja mindenki a férfias küzdelmet vagy ketté kéne osztani az indulókat az eredeti koncepció szerint indulókra és ahogy ő mondta nekem telefonba: 'tökös fickókra'. Supras rögtön jelezte egyetértését, gulyaspisti pedig elmondta, hogy tud hasonló kezdeményezésről ahol ez jól sült, bár hozzátette, hogy nem szeretne külsősként beleszólni. Jómagam még nem döntöttem el a saját véleményem, de tény, hogy nehéz egy pötyögésben igazságosnak maradni, lévén pötyögés mellett elveszik az alacsonyabb bunyós esélye az eredményes belharcra. Azt viszont határozottan meg lehet erősíteni, hogy a rendezvény egész biztosan meg lesz tartva, még ha lesznek is apróbb módosítások.
- Sasi és London egyértelműen és ellenőrzötten megkezdték a felkészülést. Mindkettejüket egy Veres Laci edzésén tett látogatás során 'kaptuk rajta' a kihívás komolyan vételén. Részletek később a blogban! :)
- Farkas Krisztián kérte, hogy húzzam ki, mert most műtötték és nagy valószínűséggel nem tudna megfelelő formába kerülni márciusra. Ha mégis be tud szállni akkor majd jelzi. Ezúton is kívánok neki gyors és végleges felépülést, jó egészséget!

Friss hírek:
- Jelenleg Öreg Peru visszajelzésére várunk terem ügyben, illetve Supras jelezte, hogy március 3-án egyéb elfoglaltságok miatt nem tud eljönni.
- Sanyi csatlakozása igazán jól jött, reméljük, hogy a külföldről hazautazók is megtudják oldani a részvételt, mert lassan több az áthúzott név a listában mint az aktív.

Továbbra is Győzzön a jobbik!

Szólj Hozzá!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://balhorog.blog.hu/api/trackback/id/tr6120625
süti beállítások módosítása